27/6/16

Com encarar els suspensos dels nostres fills i filles

El moment de rebre les notes no sempre és el moment agradable i positiu que molts pares esperen i es converteix en una situació decepcionant i tensa. 

Quina és la millor manera de reaccionar davant les males notes?

Serveixen d'alguna cosa els grits, càstigs o els retrets ?



Les notes són un clar indicador de com evoluciona el nostre fill a l'escola, és essencial acceptar que alguna cosa està fallant i que darrere de les males notes sempre hi ha un motiu: 

  • dificultats d'aprenentatge
  • desmotivació
  • problemes a l'aula, familiars,amb professors....
  • estats emocionals: estrés,frustració,ansietat,depressió....

Què NO hem de fer davant els suspensos? 
  •  Els càstigs i els crits no són la millor manera de descobrir les causes del fracàs escolar, el nen/a arriba a acostumar-se als crits i els troba normals,simplement aguanta estoïcament aquella estoneta i segueix amb la seva vida, a la vegada la intensitat dels càstigs es va reduint i perdent l'eficàcia que ens principi es busca
  • Les humillacions  expressions com: "ets un dropo","no faràs res de bo en aquesta vida", "que tonto ets"..... entre d'altres aconsegueixen que l'autoestima i la seguretat dels nens i nenes cada vegada és més baixa i aconseguim l'efecte contrari a allò que volem aconseguir, ja que moltes vegades no és que NO VOLER,sinó NO PODER
  • No fer res després de l' esbroncada moltes vegades, la situació es repeteix, són uns minuts o una bona estona fent retrets,humillacions,amenaces de càstigs etc i després ja no en parlem més, pensant que l'estudiant serà capaç de trobar les solucions al seu fracàs escolar per ell sol


Què podem fer per ajudar als fills a superar el fracàs escolar? 

  • COMUNICACIÓ és essencial la sinceritat i l'acceptació,sense retrets, i ESCOLTANT  a la persona que realment sap com es sent i que necessita, per poder localitzar les causes i trobar les solucions.
  • UNA BONA RELACIÓ amb els PROFESSORS, ells no tenen la bareta màgica, però sí moltes dades i són professionals que ens poden orientar quin camí podria ser el més adequat en cada cas.
  • Buscar la manera D'AJUDAR-LOS a aprendre a organitzar el horaris,a ensenyar-los tècniques d'estudis, memorització etc que els facilitarà l'estudi i farà que les notes siguin més altes, d'aquesta manera veuran que l'esforç té una recompensa i la satisfacció de la feina ben feta.
  • POSAR-SE EN MANS DE PROFESSIONALS al nostre centre L'ESTUDI Reus,tenim un gran equip de professionals, carregats de positivitat i que ajudem als nostres alumn@s a descobrir que TOTS tenim capacitats diferents, i hem de trobar la millor manera d'aconseguir el nostre objectiu, hem de descobrir els millor camí. Els ensenyem a organitzar-se el temps, la feina i a gaudir d'allò que estem aprenent, per seguir motivant-los a seguir APRENENT.