18/7/16

L'estiu moment per fomentar la inquietud per saber

Ja hem superat la meitat del mes de juliol, i la qüestió és: 

ENS OBLIDEM AL 100% dels DEURES d'ESTIU ?

Hi ha molts pares que pensen que el millor per als seus fills i filles és desconnectar durant 3 mesos de tot allò relacionat amb els estudis, però que diuen els experts? 

Nombrosos estudis conclouen que el millor és combinar les activitats lúdiques i d'esport, amb sessions d'estudi/deures/realització dels quadernets d'estiu.

Per què? 

1. La capacitat d'aprenentatge  és molt més alta, ja que els nens i nenes estan molt més descansats i amb la ment més oberta per poder aprendre i a descobrir sense l'estrés dels exàmens i les notes.

2.  És el millor moment per crear una base sòlida del coneixement, acabant d'assolir  els coneixements bàsics,aconseguint seguretat de cara al curs vinent. 

3. Millora la seva autoestima i evita moltes frustracions i pors davant el nou repte del nou curs i no sentir-se segur d'assolir el nou curs al no tenir clars els continguts del curs anterior. 

4. Les classes d'estiu els permetren  fer noves amistats i sortir de certs roles que tenen a classe que moltes vegades no són els més positius. També descobreixen que hi ha altres nens i nenes amb les mateixes dificultats que ells mateixos i que es poden ajudar. 

5. La importància de mantenir una rutina, dins de les variacions familiars i en l'entorn i context de vacances dóna seguretat i manté els límits que ells necessiten

6. El fet de no fer una atura de 3 mesos, evita que s'avorreixen en excès, que el seu comportament "empitjori"  i que no els costi tant la tornada a l'escola perquè no han perdut la rutina. 

En resum podem dir: 

Les vacances són precisament un moment per a aprendre d'una manera diferent de la resta de l'any. «No hem de perdre la rutina d'aprendre o de fomentar la inquietud per saber.